Ivanovo 2014

U nedelju 13. aprila u banatskom selu Ivanovu održano je još jedno fotografsko druženje – u selo od 1.000 stanovnika tog dana sjatilo se stotinu fotografa iz šire okoline. Domaćice su goste sa čajem, kafom i toplim pecivima dočekale u Domu kulture kakvim bi se ponosio i manji grad – prostran hol, velika svečana sala, biblioteka. Svaki prijavljeni učesnik dobio je bon za ručak i kartu sela sa označenim mestima gde se nešto zanimljivo dešava, iako organizator kaže… ko se u Ivanovu izgubi, taj nije za fotografa.

Vrba

Continue reading

Svet crno-bele fotografije 2

Grupa World of Black and White Photography na društvenoj mreži Facebook će uskoro okupiti preko 23.000 ljubitelja crno-bele fotografije. Svake nedelje jedan od administratora grupe po svom izboru pravi naslovnu fotografiju sa tri najbolje fotografije objavljene prethodne nedelje. Grupa je otvorena za sve: početnike, amatere i profesionalce i za sedam dana oni objave nekoliko stotina novih fotografija – toliko da njihovo listanje ponekad sruši pretraživač.

U prethodnom članku sam skupio trideset fotografija iz „mojih” deset nedelja, a kako je sve teže teže izabrati samo tri najbolje (u konkurenciji se nađe preko pedeset fotografija dovoljno dobrih za FIAP-ovu izložbu) ovog puta ih ima još više. Očigledno je da imam omiljene autore.

World of Black and White Photography

Continue reading

Jugoslavija u Kragujevcu

Kragujevac ima kafanu više. I to ne bilo kakvu – u Daničićevoj ulicu prošle nedelje je otvorena kafana „Jugoslavija”. Živopisno okrečen i renoviran lokal već danima privlači pažnju uglavnom starijim prolaznicima. I nama koji pamtimo SFRJ, iako u to vreme još nismo bili stasali za kafanu.

Kafana Jugoslavija

Continue reading

Veče borilačkih veština II

U kragujevačkoj hali Park (tj. sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“) sinoć je održano 8. veče borilačkih veština. Preko dvadeset klubova i njihovi najuspešniji takmičari promovisali su svoje sportove i prikazali svoje veštine.

Nastupili su rvači, bokseri i kik-bokserke, petogodišnji karatisti, majstori koji lome daske i crepove, streličari… Između blokova programa nastupale su najmlađe plesačice plesne škole Kazina. I to je bilo moje drugo veče borilačkih veština.

8. veče borilačkih veština Kragujevac, Bojan Stanković

Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...