Olupina (The Wreck)

Dolphin dive resort Kalamitsi

Godinu dana nakon prvog zarona ponovo sam stajao u ronilačkom klubu Dolphin diving center i posmatrao grupu ronilaca kako se spremaju za zaron. Ovog puta sam u ruci držao ID karticu sertifikovanog ronioca, pružio sam je ljubaznoj sekretarici i pitao: – Do you recognize this? – …i sva su mi vrata bila otvorena.

– Bilo bi lepo da u grupi imamo i neku devojku – razmišljao sam naglas nekoliko dana kasnije na putu do Kalamitsija.
– Daaa, da, dugonoge plavokose Nemice, samo tebe čekaju – dodala je Jasna, koja je pošla da zabeleži „istorijski trenutak”.

Stigli smo na vreme, predao sam dokumenta i počeo da popunjavam obrasce. Popunjavanje medicinskog upitnika mi je donelo skoro toliko zadovoljstva koliko i zaron. Instruktor Vasilis mi je dodelio ronilačko odelo, bocu, prsluk, masku, peraja, tegove… i ma koliko puta to uradio na kursu sada me je čekao „pravi zaron”, pa mi je njegova pomoć veoma značila. U međuvremenu nam se pridružila i dugonoga plavokosa devojka sa svetloplavim očima. Nemica. :)

Prvi zaron – The Wreck

Continue reading

U Stambolu na Bosforu…

Sada ima već godinu dana otkako sam ohrabren prvim skromnim uspesima počeo svoje fotografije da šaljem na konkurse domaćih foto-klubova. Sa obzirom na to da mi je sve bilo novo, izložbe sam pamtio po tome što mi se na njima dešavalo. Iza mene su izložbe na kojima su mi prihvaćene: prve crnobele fotografije, prva fotografija u boji, prethodno izložena fotografija, dve prethodno izložene fotografije, ili nijedna, prva kolekcija, prva Republička izložba… vreme svega prvog.

Leisure

Sa zadovoljstvom na spisak dodajem i prvo učešće na foto-izložbi u stranoj zemlji. U galeriji İFSAK (Istanbul Photography & Cinema Amateurs Club) 14. juna 2014. biće otvorena prva međunarodna izložba umetničkih fotografija „Bridge 2014”. Na izložbi će biti prikazano šest mojih fotografija.

 

Spas

Salvation
Foto-izložba „Pripovedač” – „Spas”, redni broj 4

U petak 30. maja u 20 časova peta godišnja izložba foto-kluba „Apolo” iz Kragujevca zvanično će otvoriti četvrti festival umetničke fotografije Fotorama ’04. Na izložbi „Pripovedač” učestvuje dvanaest autora sa dvadeset fotografija formata 100 x 70 cm izloženih u velikom atrijumu centra Kragujevac Plaza.

Izložba je prodajna i humanitarna – posetioci će moći da kupe izložene fotografije, a sav prihod biće uplaćen na račun za pomoć žrtvama poplava. Ponesite osmeh i novčanike.

Continue reading

Ja, ronilac

ronilački klub, Kragujevac, ronilac sa jednom zvezdom, CMAS, SC Park, Sportski centar Park, zatvoreni bazen

Prošle godine sam u članku Pet metara pod morem pisao o svom prvom zaronu. Sinoć sam po završenom ronilačkom kursu u okviru Ronilačkog kluba Kragujevac postao ronilac sa jednom zvezdicom (CMAS P1). Obučen sam za ronjenje do 20 m u krivulji sigurnosti u paru sa instruktorom ili roniocem P3 ili P4.

Continue reading

Kolekcija „Pretrčavanje”

Moja kolekcija crnobelih fotografija „Pretrčavanje” (Running across) je dobila pohvalu na pozivnoj izložbi u Paraćinu. Otvaranje izložbe je 16. maja u 19 časova.

Collection Running across

O tome kako su fotografije nastale pisao sam u člancima Pretrčavanje i Zašto su foto-šetnje korisne?

NAPOMENA: U četvrtak 15. maja 2014. godine reka Crnica se izlila iz rečnog korita na više mesta i potpuno poplavila centar grada, pa je održavanje izložbe odloženo. Iz do sada nepoznatog razloga potpuno poplavljeni Paraćin je izostavljen iz medijskog izveštavanja o poplavama u Srbiji, ali tom gradu je potrebna pomoć kako bi se sanirale posledice.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...