Dan Palestine u Kragujevcu

U centru Kragujevca 4. maja 2012. godine održana je manifestacija „Dan Palestine” tokom koje je narod Palestine Kragujevčanima predstavio svoju zemlju i kulturu foto-izložbom, pesmom, igrom, ali i hranom.

Građani Kragujevca uživali su u nastupima domaćih igrača i sa podjednakim žarom pljeskali uz poznate ritmove sa Bliskog Istoka, a palestinske specijalitete poslužene na ogromnom štandu slistili za manje od pola sata.

Manifestaciju je otvorio ambasador Palestine u Srbiji Muhamed Nahana. Recitovane su pesme palestinskih pesnika. Nastupila su umetnička društva „Međana” iz Jerusalima, „Gradimir” iz Beograda i „Abrašević” iz Kragujevca, čiji su predstavnici potpisali povelju o bratimljenju i saradnji. Prisutne je pozdravio predsednik Unije palestinskih studenata, a palestinski ambasador uručio zahvalnice našim lekarima koji su radili u Palestini.

Dan Palestine u Kragujevcu

Na pitanje da li joj se dopada naša narodna muzika jedna od igračica odgovorila mi je: – Yes, it is very interesting, makes you wanna dance. Where can we see the pictures? (U albumu Jerihon.)

Dok su mi devojke iz Jerusalima strpljivo i ljubazno pozirale, foto-seansu mi je prekinula starija gospođa, koja je prišla jednoj od njih i poklonila joj jednu malu tanku narukvicu sa obližnje tezge sa nakitom.

Post a comment

You may use the following HTML:
<a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>